How not to program in c++


Книгата на Steve Oualline – How not to program In C++  е вистинскиот предизвик за тестирање на вашето знаење во областа на програмирањето. Книгата се состои од 70.000 линии код во којшто за разлика од другите книги на програмирање каде што секоја започнува со објаснување на која линија или кој клучен збор што значи, во оваа книга малце темпото на изучување е забрзано со тоа што ви ги наоѓате грешките во една програма. Грешките најчесто се едноставни (барем до 4 дел) и тешко се забележуваат, затоа што компајлерот не ги забележува овие грешки. Тие грешки се едни од најтешките за детектирање затоа што се логички грешки. Доколку саката да го проверите своето знаење во областа на програмирањето дефинитивно ви препорачувам да ја прочитате оваа книга.

Отцена:5.0

П.с не бидете сигурни дека знаете еден програмски јазик, затоа што вашето знаење може да подлегне на грешки кои случајно или не случајно сте ги направиле и поради тоа можат да предизвикаат нефункционалност на програмата која ја изработувате.

Линк

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: