Hello World OwnageZone


Пошо оваа е првиот пост, ќе ви објаснам што претставува и којаа е целта на овој блог(се надевам дека ќе порасни во страна).

Целта на Ownage Zone страната/блогот е запознавање со комјутерската безбедност којашто сметам дека малце луѓе од нашава држава воопшто се запознаени со тоа што претставува и која е целта на компјутерската безбедност. Напоредно со претставување на концептите на компјутерската безбедност ќе ви претставам и интересни теми и содржини од компјутерски мрежи, криптографија, програмирање,алгоритми и тн. 🙂

Користејќи ги Linux оперативните системи како:Fedora и BackTrack 4 и оперативниост систем на Microsoft(Xp) ќе ви симулирам начини на користење на Metasploit и типови на exploits коишто се користат.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: